Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

Наші земляки - ми гордимося ними.

Дата: 17.02.2022 13:59
Кількість переглядів: 258

Фото без описуФото без опису

17 лютого виповнилося б 85 років з дня народження мудрого, пильного та дотепного чоловіка – вчителя історії та географії, краєзнавця , письменника Станіслава Олександровича Чорновола. Він володів завидним даром спілкуватись – писати смішно і влучно.

Тож народився Станіслав Олександрович Чорновіл 17 лютого 1937 року в селі Попівка Звенигородського району Черкаської області. Дитячі та юнацькі роки пройшли в рідному селі Попівка.

Після закінчення Уманського педагогічного інституту працював на вчительській роботі спочатку в Рівненській області, а згодом на Черкащині: майже 25 років був директором школи .

Після того , як пішов на заслужений відпочинок працював учителем історії та географії в рідному селі Попівка.

Твори Станіслава Чорновола друкувалися у всеукраїнських регіональних та районних виданнях.

У своїх творах Станіслав Олександрович досліджував глибинні процеси сучасного життя, причому робив це з допомогою перевіреного сатирично – гумористичного жанру немеркнучими квітами у майбутніх обширах і утверджував непереможну силу вірності і добра.

Всупереч законам жанру Станіслав Чорновіл у своїх сатирично – гумористичних мініатюрах та оповідка змальовував життя об’єктивно й неупереджено. Його оцінки й висновки підкуповують мудрістю думки а притаманне автору лукавство додає написаному особливого колориту.

Писав письменник книги і для дітей . В яких передавав школярам свої багаторічні спостереження за природою, повадками звірів і водночас, наділивши їх людськими рисами характеру, акцентував увагу на моральних цінностях. Цікаві і пізнавальні, веселі і повчальні казки  не залишали байдужими діток.

Родзинкою видань є йог художнє оформлення, адже ілюстрації до казок створювали учні Звенигородської художньої школи.

Нажаль нині з нами немає Станіслава Олександровича Чорновола серце мудрого , пильного та дотепного батька, учителя, письменника зупинилося 11 квітня 2016 року. Похоронений в рідному селі Попівка.

Його твори та дитячі книги заслуговують на незабутню спадщину нашого земляка. Гордімося ним, там мудрість нашого народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь