Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

ЕКОЛОГІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ

Дата: 04.10.2021 14:02
Кількість переглядів: 414

16 вересня у Водяницькій громаді запам’ятається надовго, особливо тим, хто був на екологічному фестивалі. Стільки всього корисного відбулося у Рижанівці. Тема екології дуже важлива, і її необхідно піднімати, обговорювати та змінювати людську екологічну свідомість. Саме цим і займається Олександр Воскобойнік- директор ТОВ НВФ «Урожай» та Тетяна Волочай – директорка БФ «МХП – Громаді. Ми дуже вдячні Вам за таку ідею та можливість робити важливе разом.

Що ж таке екологічний Фестиваль? Це проведення великої кількості заходів екологічного спрямування. Провівши лише один чи два заходи – неможливо добитися великих результатів, саме тому благодійний фонд «МХП – Громаді» проводить такі ЕКО ФЕСТи у багатьох громадах України.

У Водяницькій громаді такий фестиваль відбувся вдруге, вперше у с.Водяники у 2019 році. Цього ж року у с.Рижанівка. Якщо у Водяниках командами було зібрано понад 700 кг сміття, то у с. Рижанівка вичистили лісосмугу та зібрали понад 1500 кг сміття.

Розпочалося свято з привітання команд , а їх було 5 : «Різана криниця»- с Ризине, «Екос»- Озірна, «Екопатруль» з Водяників, «Зелені долоні»- Шубині Стави та «Едельвейс» з Рижанівки. Команди ви були круті!!! Дякуємо Вам !

Далі привітали всіх голова громади – Руслан Каюк, та Ірина Петренко- менеджер соціальних проектів БФ «МХП – Громаді». І почесним гостем на святі був депутат Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко, який вручив два сертифікати по 25000 грн. Рижанівському опорному закладу та Кобиляцькому сільському будинку культури. Також відвідали захід Сергій Струк- голова районної ради, Віктор Марченко – регіональний директор ВП «Рижанівка» та Олександр Шпиця- заступник секретаря ВО «Черкащани»

І потім розпочалося дійство – це було так насичено, так цікаво та пізнавально, вікторини, конкурси, збір сміття у лісосмузі, та створення командами контейнери для сміття з палетів, які будуть розміщені по території села. Не сумував ніхто ані секунди, адже поки команди були задіяні у конкурсах, виступали наші аматорські колективи Водяницької громади: Попівський СБК, Кобиляцький, Ризинський СБК і Ризинська школа, Чижівський, Рижанівський, Шубиноставський і чудовий дует родини Олійників з Озірняньського СБК.

Це свято було створено професіоналами, настільки крутою була ведуча- Оля Касьянова, її помічники, здавалося вони розуміли один одного з погляду. Дівчатка з «МХП- Громаді»- Ірина Петренко та Наталя Каузак – ви неймовірні, організація всього дійства на вищому рівні, завдяки Вам відбулося екологічне свято, та люди багато чого дізналися. Наприклад я гадаю, що всі запам’ятали, що поки одна дитина підросте- використовується 1 тона підгузків. Лише уявити- аж страшно. А що говорити про пластик?

Цим фестивалем ми всі намагаємося донести ідею до громадськості та знайти однодумців, комусь спробувати змінити думку, і нехай 25- 30 % людей задумаються – це уже перемога. Після того як лісосмугу вичистили, я впевнена, що більше туди не носитимуть сміття, адже така краса навкруги. Давайте її цінувати.

Під час проведення фестивалю працювали дитячі гірки, де дітлахи могли гратися стільки, скільки бажали, також насолоджувалися солодкою ватою- це все було безкоштовно, подарунок від БФ «МХП – Громаді».

Учні Рижанівської школи , разом з батьками організували ярмарку смаколиків, аби долучитися до збору коштів на дитячий простір «Відпочинок» Ммммм скільки ж там було всього смачненького. Готувалися дуже ретельно. Я поспілкувалася з однією з мам, і лише уявіть, вона прокинулася о 3й години ночі аби спекти пиріг на ярмарку, так сильно всі вони хочуть реалізувати проект у своїй школі. А ще під час фестивалю Благодійний фонд «МХП- Громаді» провели благодійну безпрограшну лотерею, до речі всі лотерейні призи були чудові,а всі виручені кошти направлені також на дитячий простір у Рижанівській школі.

Після оголошення переможців та вручення сертифікатів, всі гості могли посмакувати кашею та кавунами з с.Моринці, які є екологічно чистими. Ну а коли вже підвечеряли то можна насолодитися музичним гуртом «Крутий заміс». Українські пісні, весела та заводна музика. Кожна з цих пісень ритмічна і заохочує пуститися в танок. Хлопці з гурту –Ви чудові, дякуємо Вам за все. І за концерт, і за спілкування ,і за фото.

Велика подяка за підготовку населеного пункту до свята Віктору Марченко – регіональному директору ВП «Рижанівка», старості села – Довгань Раїсі та її помічницям.

Ну і ще раз хочемо подякувати БФ «МХП – Громаді» за прекрасне та корисне свято.

Ласкаво просимо Вас у Водяницьку громаду на наступні роки.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь