Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

МИ ВДЯЧНІ ЇЙ ЗА ВСЕ !

Дата: 16.04.2021 09:03
Кількість переглядів: 356

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Саме ці слова  мовила жителька хутора Барвінок, керівник громадського пункту Червоного Хреста в надання першої медичної допомоги  Катерина Панченко коли  дізналася, що  мною готовиться розповідь в районку про колишню сусідку,  сільського «доктора»  Віру Якимівну Кононюк.  І далі нескінченний потік  схвальних слів: «Дуже любила свою роботу, кваліфікований спеціаліст, мудра людина. Працювала цілодобово, від дущі, чесно. Після виходу на пенсію також  нікому не відмовляла в допомозі. Ми й зараз  спілкуємось, хоч вона й не проживає у нас ! ».

 

          Саме такою пам»ятаю і я героїну нашої розповіді, а ще – акуратною, скромною, приємною,   веселою. Раніше районна організація Червоного Хреста тісно співпрацювала з органами охорони здоров»я, завідуючі фельдшерсько-акушерськими пунктами були нашими першими представниками на селі. Сьогодні не віриться, що Вірі Якимівні 15 квітня уже  85 років. Вітаю телефоном – все той же радісний голос,  сміється, радується  життю, щирі побажання.

 

          Залишається лише добавити, що  наша  ювілярка в 1955 р. закінчила Дубненське медичне училище, і з тих під протягом 43-х років, до виходу на заслужений відпочинок незмінно піклувалась про здоров»я  жителів с.Чемериське та Барвінок. На той час це напружені лікувальною та профілактичною роботою дні, нічні виклики до хворих,  породіллі, дітки, все на ногах, без вихідних і святкових днів !

 

          В особистому житті у неї все також «як по нотах» - разом із  чоловіком Олексієм Миколайовичем  до ладу звели своє сімейне «гніздечко», виростили  синів Юрія та Віктора, дали їм  освіту, допомогли  «стати на ноги». Зараз   проживає із сином в Озірні, радується 3 онукам та 1 правнуку, порається по домашньому господарству, активно спілкується.

 

          Шановна Віра Якимівна, щирі вам вітання  та побажання  творчого активного довголіття, без хвороб, в мирі та злагоді, у вічній вдячності ваших численних пацієнтів. Ви того варті !

 

Володимир Слинько,

голова районних організацій  Червоного Хреста

 та ветеранів війни і праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь