Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

Служба зайнятості допомагає у працевлаштуванні

Дата: 26.02.2021 10:20
Кількість переглядів: 360

 

Служба зайнятості  допомагає у працевлаштуванні

 

         В грудні минулого року за сприянням в пошуку роботи звернувся Мусін Віталій Якович, 1978 року народження, має вищу освіту за спеціальністю економіка підприємства. Працював начальником відділення зв’язку, звільнився за власним бажанням, бажаючи знайти роботу з більшою заробітною платою.

         Враховуючи економічну ситуацію в країні та ще й під час карантину, звичайно, не так і просто знайти роботу з гідною оплатою праці. За допомогою кар’єрного радника було сформовано резюме Віталія Яковича, за результатами з’ясованої профільної групи визначено та узгоджено комплекс заходів, які б вплинули на пришвидшення працевлаштування. Завдяки тісній співпраці безробітного з особистим консультантом, індивідуальному підходу щодо активізації власних зусиль Мусіна В. Я. в лютому 2021 було отримано позитивний результат : підібрано підходящу роботу, узгоджено співбесіду з роботодавцем і, як наслідок, працевлаштовано монтером колій у ВП Служби колії Корсунської дистанції колії ПАТ "Укрзалізниця». За словами Віталія Яковича: «зусиллями і працею всього можна досягнути».

 

Юридична довідка : хто може набути статусу безробітного

 

         Відповідно до ст. 43 Закону України «Про зайнятість населення» статусу безробітного може набути:

  1. Особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи;
  2. Інвалід, який не досяг встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку та отримує пенсію по інвалідності або соціальну допомогу відповідно до законів України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» та «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам»;
  3. Особа, молодша 16-річного віку, яка працювала і буда звільнена у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, зокрема припиненням або перепрофілюванням підприємств, установ та організацій, скороченням чисельності (штату) працівників.

Статус безробітного надається зазначеним особам за їх особистою заявою у разі відсутності підходящої роботи з першого дня реєстрації у територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує у сфері зайнятості населення та трудової міграції, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.

         Водночас, необхідно зазначити, що відповідно до ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення», до зайнятого населення належать особи, які працюють за наймом на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, особи, які забезпечують себе роботою самостійно (у тому числі члени особистих селянських господарств), проходять військову чи альтернативну (невійськову) службу, на законних підставах працюють за кордоном та які мають доходи від такої зайнятості, а також особи, що навчаються за денною у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах та поєднують навчання з роботою.

         До зайнятого населення також належать :

- непрацюючі працездатні особи, які фактично здійснюють догляд за дитиною-інвалідом, інвалідом 1 групи або за особою похилого віку, яка за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досягла 810-річного віку, та отримують допомогу, компенсацію та/або надбавку відповідно до законодавства;

- батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства;

- особа, яка проживає разом з інвалідом 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, та одержує грошову допомогу на догляд за ним відповідно до законодавства.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь