Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

Будівництво церкви початок

Дата: 04.07.2020 13:57
Кількість переглядів: 429

4 липня для жителів та гостей с.Кобиляки Водяницької ОТГ був важливим днем. Саме у суботу відбулося освячення місця закладання церкви та встановлення деревяного Хрестаце перший крок для будування церкви. Церква з давних-давен є невідємною частиною суспільства. В усіх населених пунктах нашої громади є церкви, окрім с.Кобиляки. Враховуючи запити населення , провівши опитування серед мешканців села, щодо потреби будівництва місця, патріархату вирішили будувати її на місці будиночка дяка, де проводилися службиза переказами старожилів.

З благословення Метрополита Черкаського і Чигиринського Іоана освячення здійснив протоієрей Михаїл Миговичнастоятель СвятоМиколаївського храму, співслужили: протоієрей Віктор Піхурнастоятель СвятоГеоргієвського храму м. Звенигородки та протоієрей Богдан Федчишиннастоятель храму Святого Апостола Іоана Богослова с. Шевченкове. Допомогала у освяченні співом матушка Ольга Федчишин.

Голова Водяницької ОТГ Руслан Каюк привітав мешканців села з першим кроком до будівництва храму в честь Різдва Пресвятої Богородиці- саме таку назву носитиме церква. Також свою підтримку висловив і Олександр Черевко- ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Підтримали добру справу і гості дійства , а це: Віктор Черевкоголова ФГ «Володимир», Євгеній Петровголова БФ «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», Олександр Шпиця - заступник секретаря районної організації ВО «Черкащани» та депутати Водяницької ОТГ. Приємно, що перший вклад матеріалами та транспортом у будівництво церкви уже зробили: Василь Мартинюк та Олег ОлефіренкоТОВ «ОЛДІС», Віктор Марченко- регіональний директор ВП «Звенигородський», Олексій Педченко та Петро ШевченкоСТОВ « Злагода», Михайло Морозюк - директор виробничого кооперативу «Будсервіс» та депутати громади: Роман Довгань і Олександр Бондарчук. Надіємося, що охочих долучитися до святої благодійної справи буде більше, особливо сподіваємося на місцеве населення, адже підтримка буде різна, хто коштами, хто будівельними матеріалами, а хто фізичною працею та обідами тощо.

Мешканці села визначили відповідальну людину, яка збиратиме благодійні кошти.

Йовченко Ніна Петрівнател. 0974951559

Рахунок – 4149499143509527 Приват Банк

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ЗБОРУ КОШТІВ.

Людина - потребує спілкування з Богом, дотримання обрядів, звичаїв та традицій свого народу, що є неможливим без церкви: свято Різдва та Великодня, вінчання, хрестини, похорони, святкові та недільні літургії. Церква завжди служила опорою людей.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь