Водяницька громада

Черкаська область, Звенигородський район

Covid – 19

Дата: 04.05.2020 10:16
Кількість переглядів: 429

2020р весь світ зустрів з новим випробуванням, адже майже кожну країну охопило лихо – пандемія коронавірус Covid – 19. Не оминула ця біда і нашої країни, як у 2014 р. при агресії Російської Федерації наша держава була не готовою до викликів. Тому знову довелося мобілізувати зусилля наших небайдужих громадян для захисту українців від нової небезпеки. У цій боротьбі не стоїть осторонь Водяницька громада. На запобігання пандемії коронавірусу в районі Водяницька ОТГ виділила кошти у сумі 120 000 грн. на потреби Звенигородської ЦРЛ ( 72000грн наконцентратор низького тиску, 20000грн на ремонт апарату ШВЛ, 20000грн напридбання палива для доїзду лікарів, 8000грн на медикаменти) та 17375 грн. на забезпечення ФАПів Водяницької громади необхідними матеріалами.

В умовах карантину під час епідемії коронавирусу носити захисну маску –це не тільки необхідність з точки зору захисту власного здоров'я, а це ще й обов'язок кожного перед суспільством. У перші ж дні карантину по кожному селі Водяницької ОТГ відгукнулися на заклик та зорганізувалися місцеві волонтери, які взялися саморуч до пошиття захисних масок, адже з березня місяця спостерігався великий дефіцит елементарних захисних засобів. На добровільних засадах нашої ОТГ взялися за пошиття Віта Очеретяна та Ірина Дейнега з с. Чижівка, а матеріал надавали родини Кучерів, Харченків, Петренків та Чоботарьових. Вдячні Тетяні Клиновій, Галині Павленко Світлані Лічман та Олені Вовкотруб за забезпечення масками мешканців с. Попівка. Також у с.Кобиляки щиро вдячні Наталії Довгань, Вірі Бойко, Марії Каюк, Любові Мацюк, Любові Чередніченко та Раїсі Довгань за наданий матеріал та майстрині Надії Тіторенко за пошиття захисних масок. У с. Водяники захисні маски шила Таня Шаповал. Добре, що поряд з нами є люди, які взялися за цю роботу.

Вагомим внеском стала допомога Олександра Черевка- почесного жителя с.Водяники, який передав захисні маски у кількості 1000 шт. для забезпечення насамперед працівників соціальної сфери і жителям Водяницької ОТГ у кількості 1000 шт., а також 1000 шт для потреб Звенигородської ЦРЛ.

Особливо відчутною допомогою була від наших аграріїв, які постійно допомогають нашій громаді та у боротьбі з коронавірусом благодійними внесками:

СТОВ « ЗЛАГОДА» - 10000грн.

ТОВ « Сіріус – Агро» - 8000 грн.

Віктор Черевко – 5000 грн.

Олег Олефіренко - 10000грн

Вагому допомогу надав один з найбільших агровиробників - регіональний директор ВП «Звенигородський» - Віктор Марченко, який забезпечив ФАПи Водяницької ОТГ захисним одягом (халатами медичними, респіраторами, шапочками- беретами, бахілами, окулярами захисними, комплектами одягу протиепідемічними, масками захисними, рукавичками та дезінфікуючими засобами).

Окрім цього на суму 150000 грн. медичним працівникам Звенигородського району надали ТОВ НВФ « Урожай» разом з БО «БФ«МХП – Громаді» у вигляді :

- засобів індивідуального захисту;

- дезінфекторів;

- експрес - тестів.

Досить часто люди роблять добрі справи тихо й непублічно, допомагають іншим, але не афішують це. Але така діяльність не можезалишатися непоміченою. Разом ми подолаємо все.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь